indoorpremière - EXIT

‘EXIT’ ging tijdens het Krokusfestival in Hasselt in première. Dat leverde meteen enkele lovende recensies op:

indoorpremière - EXIT
indoorpremière - EXIT
indoorpremière - EXIT
indoorpremière - EXIT

De circusvoorstelling ‘Exit’ is zó straf dat het publiek niet durft te applaudisseren. Een adembenemend straffe voorstelling waar het decor en de wisselende kostuums helemaal af en doordacht zijn. Je ziet vier formidabele performers die een acrobatisch portret van de eenzaam ploeterende mens presenteren: altijd voortdoen, altijd proberen, als de ene deur zich sluit, een andere deur proberen te openen, nooit opgeven en altijd die uitgestoken hand grijpen.

- ★★★★, Els Van Steenberghe, Focus Knack

Het mooie aan Exit is dat choreograaf-regisseur Piet Van Dycke en zijn performers knap weten te doseren en te timen. Het tempo blijft hoog, het ritme blijft strak, doordat ze geen bewegingspatronen uitmelken, maar er net frisse variaties in aanbrengen, en dat met geinige flair en flegmatiek. Menig kind hoor ik na de voorstelling zeggen: ‘Dat wil ik later ook kunnen.’

- Tuur Devens, Theaterkrant. De voorstelling kreeg op theaterkrant.nl de stempel 'bejubelde voorstelling', wat betekent dat "Als de recensies over een voorstelling unaniem lovend zijn, kent de redactie deze badge toe."

Met EXIT vindt Piet Van Dycke een nieuwe circustechniek uit die hijzelf en de performers op doeltreffende, originele en beeldende wijze exploreren. Van Dycke slaagt erin te entertainen, zonder zich teverliezen in louter visueel en acrobatisch spektakel. Een pulserende bewegingspoëtica.

- Samuel Pennynck, Etcetera

ONTDEK MEER