Nieuws

voor & achter de schermen

Biechtstoel

Biechtstoel

05
.
05
.
2024

'Ik denk dat deze voorstelling een aanmoediging kan zijn voor oudere mensen die misschien het gevoel hebben dat hun leven voorbij is.'

Rollen, salto's, tilwerk, stappen, handstand, omhoog en naar beneden... GLORIOUS BODIES speelde voor het Wetterse publiek. Welke indruk dat naliet bij de toeschouwers, hoor je in deze Biechtstoelvideo van De Zendelingen.

lees meer
Age on stage

Age on stage

29
.
06
.
2023

Op een zonnige namiddag komen acrobaat-docent Aurelia Brailowsky, danser-acrobaat Det Rijven, choreograaf Janni van Goor en jongleur Sander De Cuyper samen in de binnentuin van Limerick om het te hebben over een gevoelig onderwerp: ouder worden.

Lees het volledige artikel van Mahlu Mertens in Circusmagazine #75 (juni 2023).

lees meer
Juryselectie het TheaterFestival

Juryselectie het TheaterFestival

02
.
06
.
2023

Voor de jury is EXIT de spannendste circusvoorstelling die vorig seizoen in Vlaanderen te zien was. Dat ze ook bij het brede publiek uitgroeide tot een ware hit, is niet moeilijk te begrijpen: naarmate het tempo en de muziek de hoogte ingaat, kruip je steeds meer op het puntje van je stoel. Verwondering regeert, maar nooit wordt ze vrijblijvend. Dit werk maakt ons oprecht benieuwd naar wat Van Dycke als ‘up and coming’ circusmaker nog meer in zijn mars heeft.

lees meer
De weg

De weg

13
.
04
.
2023

Choreograaf Piet Van Dycke heeft lak aan hokjes. Met zijn vernieuwende mix van dans, circus en acrobatie hebben België en Nederland er een publiekslieveling bij. ‘Trucjes interesseren me niet, wel de weg ernaartoe.’

Interview in De Standaard, door Charlotte De Somviele. 

lees meer
Kinderjury Prijs Krokusfestival

Kinderjury Prijs Krokusfestival

21
.
02
.
2023

Op het Krokusfestival in Hasselt heeft een kinderjury gestemd op zijn favoriete theatervoorstelling. EXIT werd gekozen als winnaar. 

lees meer
indoorpremière - EXIT

indoorpremière - EXIT

18
.
02
.
2023

‘EXIT’ ging tijdens het Krokusfestival in Hasselt in première. Dat leverde meteen enkele lovende recensies op.

lees meer
Locatiepremière EXIT

Locatiepremière EXIT

13
.
06
.
2022

Het Oerol-festival is na twee afgelaste edities zijn aantrekkingskracht nog niet kwijt. Ook dit jaar toont het Nederlandse Waddeneiland zich van zijn knapste kant, met locatietheater in duinen, bossen en schuren (en schaapjes naast het speelvlak). We gingen op 10 juni met de locatieversie van EXIT in première op dit prachtige festival.

lees meer
Cirklabo

Cirklabo

03
.
01
.
2022

We zetten het jaar goed in. We waren begin januari in residentie bij Cirklabo, in de iconische Predikherenkerk.

lees meer
Makersportret

Makersportret

20
.
10
.
2021

Voor de 23e editie van DansClick - een landelijke theatertour voor aanstormend dans/bewegingstalent - werd Piet Van Dycke geïnterviewd door Hasan Gök. De portretvideo werd gemaakt door Conni Trommlitz en werd na de voorstelling op het grote scherm vertoond.

lees meer
ON/OFF

ON/OFF

09
.
10
.
2021

ON/OFF ging in première op Festival Boulevard en speelde op Festival Spoffin en Festival Circolo.

lees meer
DansClick23

DansClick23

25
.
06
.
2021

Piet Van Dycke wint de BNG Bank dansprijs 2021 en zal volgend najaar in Nederland te zien zijn tijdens de DansClick23 - tournee. De prijs voor opvallend choreografietalent werd op 25 juni uitgereikt in Parkstad Limburg Theaters in Heerlen tijdens het schrit_tmacher festival.

lees meer
Danshuis

Danshuis

25
.
06
.
2021

"Danshuis" is een programma over dans waar in iedere aflevering één danshuis centraal staat. Tijdens de verschillende lockdowns zijn deze danshuizen de enige plek waar dansers en makers nog kunnen werken en samenkomen. Hadassah De Boer ontmoet de makers die ondanks de lockdown doorgaan met het creëren van nieuw werk. In aflevering 4 staat Club Soda centraal.

lees meer
PLAN

PLAN

02
.
04
.
2021

Circusdans, muziektheaterarchitectuur en wereldse mime. Piet, Timo en Elias. Het zijn de namen van de 3 nieuwe, volstrekt originele makers die vanaf dit voorjaar vol enthousiasme starten met een driejarig PLAN-traject.

lees meer